Den blinde mand og hans ven uden arme ændrer verden en lille smule hver dag

Gu Haixia er blind. Han blev født med grå stær i sit venstre øje og mistede sit højre i en arbejdsulykke i år 2000. Hans ven, Jia Wenqi, har ingen arme. Han mistede dem begge i en ulykke, da han var kun tre år gammel. Nu er de begge 53 og må siges at have haft deres at trækkes med her i livet.

Men intet af dette stopper de to venner i at gøre noget helt utroligt.

blind-mand-1

Vi kigger 10 år tilbage og du kan se at jorden nord for landsbyen Yeli i Heibi i Kina ikke var andet end en gold jord med sten og ukrudt. Den kinesiske regering havde lovet at plante træer her, men intet  var sket. Gu og Jia, der begge boede i i Yeli kunne ikke finde arbejde på grund af deres handicaps.

I stedet for at finde arbejde, besluttede de to venner sig for at lease jorden af regeringen mod at de lovede at plante træerne. Tænker du at det er umuligt for en blind mand og en mand uden arme at plante en masse træer? Så må du tænke om igen.

blind-mand-2

Jia bruger sin fod til at hælde vand over en et nyplantet træ.

blind-mand-12

blind-mand-3

I stedet for at købe små, unge træer, skærer Gu og Jia stiklinger af eksisterende træer og planter dem. Dette betyder at den blinde Gu kravler op i træet, guided af Jia, og skærer en gren af. Derefter kravler han ned igen, graver et hul og planter grenen. Jia tager over og vander træet.

At plante træer er ikke en nemt job for nogen, men det er specielt krævende for disse to mænd. Alligevel ser de to venner deres begrænsninger i øjnene og er kommet frem til nogle utrolige – og rørende –  strategier for at klare arbejdet. “Jeg er hans hænder,” forklarer Gu, “og han er mine øjne. Vi er et godt makkerpar.”

blind-mand-4

blind-mand-5

blind-mand-6

Det umage par tager af sted hver morgen klokken 7 med en hammer og en jernstang. For at komme frem til planteområdet er Jia nødt til at bære Gu over et lavvandet men rivende vandløb. Så samler de grene fra sunde træer og planter dem andre steder, bærede på grenene sammen.

blind-mand-7

Begge mænd har deres handicaps at slås med, men de træder ind og er der for hinanden.

blind-mand-8

I dag har parret plantet flere end 10.000 træer på landet der dække mere end 3 hektar. Udover at gøre det før så golde landskab til en frodig skov, der tiltrækker mange fugle og andre dyr, hjælper træerne også med til at jorden ikke eroderer, samt suger regnvand til sig, hvilket gør at landsbyen ikke bliver oversvømmet.

Deres handlinger har tjent dem nogle penge fra regeringen, ligesom de også har modtaget donationer til deres pensioner. Ifølge Xinhua News, så kan Gu måske endda få synet tilbage på sit venstre øje takket være et tilbud fra et hold læger.

blind-mand-9

Deres rejse er lang…

blind-mand-10

Og kan nogengange være hård…

blind-mand-11

Men de kommer igennem den sammen.

(via My Modern Met, Daily Mail og Xinhua News Agency)

Selv uden den anerkendelse de nu får, så har Gu og Jia ingen planer om at stoppe med at plante træer. De er stolte over deres bedrift på en meget beskeden måde.

 

Add Comment